Toiminta



Buddhbar
Millaista on uusi uskonnollisuus? Kuinka tehdään rituaalitutkimusta? Mitä tekee uskontotietelijä? Millaista on suomalainen kansalaisuskonto? Miten valtiotason uskontomäärittely tapahtuu? Millaisia ovat eurooppalaiset muslimit? Buddhabar kutsuu tutkijoita vastaamaan erilaisiin ajankohtaisiin uskontotieteellisiin kysymyksiin. Keskustelutilaisuuden muodoksi on vakiintunut vapaamuotoinen ”kyselytunti”, jossa valmiiksi valituin kysymyksin johdatetaan kuulijoita aiheeseen kannustaen keskustelevuuteen. Tilaisuudet ovat avoimia kaikelle kansalle.
Tiedätkö sopivan aiheen Buddhabarien käsiteltäväksi? Juorua se eteenpäin! Hallitukseen saa yhteyden laittamalla sähköpostia osoitteeseen mythos-hallitus(ät)helsinki.fi


Lehtitoiminta
Ikuisuuskysymys, Mynthos, Numinöösi – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Nykyisin Mynthoksena toimiva lehti on uskontotieteen opiskelijoiden toimittama lehti, jossa perehdytään erinäisiin uskontotieteellisesti kiinnostaviin aiheisiin. Aiempia Mynthoksia voi lukea osoitteista: http://issuu.com/mynthos/docs ja https://www.facebook.com/groups/185599801478677/
Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan Mynthokseen ota hallitukseen yhteyttä sähköpostilla mythos-hallitus(ät)helsinki.fi

Mythoksen lukupiiri
Mythos järjestää vuosittain fukseille suunnatun lukupiirin uskonnollisesta monimuotoisuudesta. Lukupiiri on opiskelijoiden vetämä ja se on hyväksiluettavissa perusopintoihin. Lukupiiri harjoittaa akateemisen keskusteluun ja kirjoittamiseen teräksisen asiasisällön ohessa.



Kulttuuritoiminta
Museot
Vuodesta 2014 Mythos on harjoittanut yhteistyötä Helinä Rautavaaran museon kanssa tuottaen uskontotieteellistä ohjelmaa museolle ja lisäten etnografisen museon tunnettuutta alan opiskelijoiden keskuudessa. Mythos tekee myös ekskursioita muihin museoihin ja kulttuuri-instituutteihin kiinnostuksensa mukaisesti.
Elokuvat
Uskontojen ja elokuvien vuorovaikutus on kiinnostava tutkimuksen ala. Mythos pyrkii tuomaan erilaisia näkökulmia aiheeseen: käymme vuosittain Rakkautta & anarkiaa sekä Docpoint –festivaaleilla katsomassa ajankohtaisia uskontoteemaisia elokuvia ja dokumentteja. Festivaalejen ulkopuolella Mythos valloittaa myös klusterin tiloja. Mythos on muun muassa tutustunut ufouskonnollisuuden ja elokuvien ufokuvausten limittymiseen tutkija Jaakko Närvän alustamana ja perehtynyt karismaattisen johtajan ja uuden uskonnollisen liikkeen alkutaipaleen kiemuroihin tutkija Kimmo Ketolan johdolla.
Ekskursiot
Mythos järjestää erilaisia ekskursioita aktiiviensa ja järjestöjensä toiveesta.




Etnoruokailu
Keväisiin uskontotieteen traditioon kuuluu etnoruokailu, eli yhteinen jalkautuminen johonkin keskustan etnisistä ravintoloista. Etnoruokailuun osallistuu myös uskontotieteen henkilökuntaa ja keskustelu jatkuu ruuan jälkeen ravintolaa lähellä olevassa baarissa. Viime vuosina Mythos on kokeillut muun muassa kurdiruokaa, nepalilaista, japanilaista ja turkkilaista.



Fuksiaiset
Seurasaari vaviskoon! Uskontotieteen, folkloristiikan ja kansatieteen fuksit kastetaan tiedeyhteisöön yhteisissä fuksiaisissa joka syyskuu. Salaisin menoin nuorimmat jäsenet toivottaa tervetulleeksi monet uskontotieteen vuosikurssit. Jatkot sijoittuvat saunalliseen tilaan.


Puurojuhla
Joulun lekoisan opiskelurauhan lähetessä uskontotieteen opiskelijat ja henkilökunta kokoontuvat Topeliaan syömään puuroa, juomaan glögiä ja viiniä ja nauttimaan toistensa seurasta. Uskontotieteen traditioon kuuluu joka vuotinen fuksispektaakkeli ja gradupalkinnon jakaminen.
 
Muut juhlat
Mitä tehdä Halloweenina? Masentaako talvi? Kaipaatko sopivaa tapaa kevään tai kesän vastaanottamiseen? Juhli huolesi ja ilosi Mythoksen kanssa! Mythos kokoontuu tasaisin väliajoin Humanistiklusterille viettämään iltaa toistensa seurassa, nautiskelemaan pientä purtavaa ja puhumaan.


Yhteistoiminta
Mythos on kiinnostunut yhteistyöhön eri järjestöjen kanssa. Viime vuosien yhteistyökumppaneiksi lukeutuu Nefa-Helsinki ry, Gnosis ry, Nirvana ry, Kontakti ry, Mana ry, Sadankomitea ry Helinä Rautavaaran museo ja Anna Lindh –säätiö.
Jos olet/järjestösi on kiinnostunut yhteistyöhön kanssamme ota yhteyttä hallitukseen hallitus(ät)helsinki.fi tai suoraan puheenjohtajaan.

Ei kommentteja: